'Een uniek, helpend verhaal voor jou en jouw kind'


 
blur-child-classroom-256468-1.jpg
 

 

02.

Trajecten


Kinderen

Elk kind, ieder mens, heeft het in zich om te stralen. Om zichzelf en zijn talenten te laten zien. Een kind is zoveel meer dan zijn of haar probleemgedrag of klacht. Dit gedrag zie ik als de taal van kinderen om ons te laten zien dat iets hen tegenhoudt om vrij zichzelf te zijn. Ik koester een diepe wens om de kinderen die op mijn pad komen te begeleiden bij het ontdekken van hun kracht en kwaliteiten. Zodat het unieke dat zij te brengen hebben de ruimte krijgt om gezien te worden. Met helpende, fijne, speelse oefeningen en opdrachten worden ze zich bewust van hun eigen emoties, behoeften, grenzen en mogelijkheden. Zodat ze herkennen wat ze voelen en kunnen uiten wat ze ervaren. Alles is goed, alles mag er zijn.


Ouders

Het kan zijn dat je als ouder voelt dat het probleem van je kind ook over jou gaat. Kinderen kunnen met hun gedrag hun ouders spiegelen. Ze laten zien wat zich (vaak) onbewust bij hun ouders afspeelt. Als kindertolk help ik het gedrag van het kind te vertalen naar het leven van de ouder. Zo kun je zelf ook tot groei en ontwikkeling komen. En klachten of problemen waarmee je kind is aangemeld, nemen af of verdwijnen zelfs helemaal zodra de boodschap is overgekomen.

Een kindertolktraject is bijzonder om mee te maken. Het raakt de kern van jouw zijn, doet je verwonderen over de sterke band met je kind (die niet altijd even sterk voelt op het moment dat er problemen zijn) en geeft je de kans om te groeien, je vrij te voelen in wie je werkelijk bent.

Je krijgt een uniek, helend verhaal over jou, jouw kind, jouw leven, jouw gezin! En daarnaast voldoende praktische handvatten om mee verder te gaan.


Professionals

Als je werkt met kinderen merk je vast wel eens dat het gedrag van een kind je triggert, of onaangenaam raakt. Ook dan nodigt het kind je uit om een stap te zetten in je eigen ontwikkeling. Een kindertolktraject helpt hierbij. Het geeft je de inzichten die je nodig hebt voor je persoonlijke groei en praktische handvatten om prettig je werk te kunnen doen.

Kinderdagverblijven, scholen, jeugdgezondheidszorg e.d. kunnen op locatie ook in teamverband kennis maken met deze benadering en werkwijze.