'Je vrij voelen om te zijn wie je werkelijk bent'

 
2 baby-beautiful-blur-322070.jpg
 

 

.03

Over mij


Wie ben ik?

Mijn naam is Janneke Stek-Claessens (1978). Samen met mijn partner Ric en dochter Amélie woon ik sinds 2017 in Schijndel. Nu zijn we thuis!

Als orthopedagoog begon ik jaren geleden mijn werk met ouders en kinderen vanuit een theoretische achtergrond. Dit deed ik met veel betrokkenheid, gevoel en intuïtie. Steeds meer wilden deze persoonlijke eigenschappen gezien worden en ruimte krijgen in mijn leven. Zowel thuis als in mijn werk. Ik ben opleidingen en trainingen gaan volgen, waardoor ik meer en meer mezelf kon zijn. Hoe ik werk en wie ik ben zijn hierdoor één geworden. 

Ook door zelf moeder te worden, ben ik meer gaan leren leven vanuit mijn hart. Wat past bij mij? Wat is goed voor mijn kind? Het was (en is) een weg van vallen en opstaan. Het is een weg die zoveel brengt!

Toen Amélie 2 jaar was, had ze veel driftbuien en was er veel strijd. Peuterpuberteit was het eenvoudige antwoord, maar diep van binnen wist ik dat haar gedrag meer over mij zei dan over haar. In het boek Het Fluisterkind van Janita Venema (Kindertolk, initiator PresentChild®) maakte ik kennis met spiegelen. Met verwondering las ik talloze voorbeelden over hoe kinderen hun ouders een spiegel voorhouden. En over hoe je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen leven als je hun boodschap hebt begrepen.

janneke-stek.jpg

Inmiddels ben ik zelf kindertolk en begrijp ik de boodschap van mijn dochter ook. De rode draad in mijn leven is het afwijzen van mijn hooggevoeligheid en het opzij zetten van mijn eigen wil. Amélie nodigt mij (nog steeds) uit om mijn gevoeligheid te omarmen en vrij mijn eigen weg te volgen. Voor mij is de essentie van mijn werk dat kinderen gezien worden met al het moois dat ze in zich hebben. Dat ook zij zichzelf kunnen omarmen in wie ze zijn en zich vrij voelen hun eigen weg te volgen. En als hun ouders daarbij samen kunnen optrekken met hun kind, dan ben ik zeer gelukkig en is de cirkel rond!


HOE BEN IK OPGELEID?

Orthopedagogiek (1998-2004), Radboud Universiteit Nijmegen

Holistische en Therapeutische kinderyoga (2010-2012), Arterre, Nijmegen

Creatieve rouwverwerking bij kinderen (‘15), Praktijk De Troostboom,‘ s Hertogenbosch

Hooggevoeligheid in mijn praktijk (2015-2016), Susan Marletta Hart, Amsterdam

Lichaamsgericht werken met kinderen (2017), Holos, Utrecht

Training tot Kindertolk (2017-2018), Janita Venema, PresentChild®, Antwerpen